Auton optimoinnilla saavutetaan lisää tehoa, vääntöä ja pienempi polttoaineen kulutus.

Auton optimointi

Mitä auton optimointi tarkoittaa?

Sillä tarkoitetaan auton (moottorin) tietokoneen uudelleen säätämistä, jolla saavutetaan parempi hyötysuhde. Eli lisää vääntöä, pienempi polttoaineen kulutus ja yläkierroksille lisää tehoa.

Auton optimointi suoritetaan lähes kaikkiin autoihin diagnostiikkapistokkeen kautta. Joissakin tapauksissa ohjainlaitteen päivitys vaatii ECU:n irroittamisen autosta. Tämän vuoksi hinta on hieman korkeampi. Pyytämällä tarjouksen saat tietää hinnan omaan autoosi.

Auton optimointi

Taso 1

Optimoinnin TASO 1 sisältää perus moottorinohjauksen muutokset, jolla saadaan laajempi vääntöalue ja korkeampi huipputeho. Laajempi vääntöalue mahdollistaa pienemmän polttoaineen kulutuksen ja vähentää vaihteiden vaihdon tarvetta. TASO 1 on aina turvallinen ohjelmistopäivitys.

Ohjelmissamme ei nosteta ahtopaineita kuin enintään 0,2bar. Ahtopaineen nosto ei ole oikotie onneen, päinvastoin. Liiallisella ahtopaineiden nostolla vaarannetaan moottorin mekaaninen kestävyys ja toiminnallisuus. Vaikka ohjelmointi ei näy katsastuksessa, niin autosta pitäisi mittauttaa tehot uudestaan.

Optimoinnin normaali hinta lähes kaikkiin autoihin on 490€. Mikäli ohjainlaite joudutaan irroittamaan autosta, 590€.

Taso 2

Monista automalleista on markkinoilla useampi tehovaihtoehto, vaikka näissä autoissa on sama moottori. Samalla automallilla voi olla yli 5, samalla moottorilla varustettua, mutta eri teholukemilla olevia autoja. Tämä johtuu siitä, että niissä on hieman erilainen moottorinohjauksen ohjelmisto.

Tällaisten autojen kohdalla meiltä on saatavana myös TASO 2 ohjelmistopäivitys. Tällä päivityksellä saadaan sen mallin pienitehoisimmasta muutettua suuritehoisin.

TASO 2 optimoinnin normaali hinta lähes kaikkiin autoihin on 590€. Mikäli ohjainlaite joudutaan irroittamaan autosta, 690€.

(ei saatavana kaikkiin autoihin)

Pyydä tarjous optimoinnista

Esimerkki tehomuutoksesta

Tehokäyrä optimoinnin vaikutuksesta
OptimoiAutosi Naantali logo

Fixus laskulla maksat autohuollon joustavammin