Auton ilmastointihuolto ja ilmastointijärjestelmän korjaus. Kuvassa on auton lämmityslaitteen ohjauspaneeli.

Ilmastointihuolto

Ilmastoinnin käyttäminen ympärivuotisesti on yksi tärkeä seikka järjestelmän toimivuuden kannalta vuodesta toiseen. On myös hyvin tärkeää huoltaa järjestelmä säännöllisin väliajoin. Kun huollatat ilmastointijärjestelmän kahden vuoden välein, säilyy järjestelmän käyttöikä ja luotettava toimivuus huomattavasti pidempään.

Ilmastointijärjestelmästä noin 40g vuotuinen kylmäaineen katoaminen on normaalia, mikä sallitaan lain puitteissa. Muutoin kyseessä on mahdollisesti viallinen järjestelmä. Kylmäaineen poistumisen seurauksena tapahtuu myöskin voiteluöljyn vähenemistä, koska voiteluaine sitoutuu kylmäaineeseen. Näiden kahden johdosta järjestelmään pääsee ilmankosteus, joka pidemmän ajan vaikutuksesta aiheuttaa korroosiota järjestelmän komponenteissa. Ilmastointihuolto on hyvä muistaa teettää.

Suoritamme ilmastointijärjestelmien korjauksia ja huollamme järjestelmän aikaa varaamatta.

Ilmastoinnin heikko teho?

Ilmastoinnin jäähdytystehon heikentyminen tapahtuu hitaasti ja huomaamattomasti. Käyttäjä huomaa huonosti toimivan ilmastoinnin yleensä vasta, kun noin puolet kylmäaineesta on jo poistunut. Huollatathan järjestelmän ennen tätä.

Mikäli ilmastoinnin jäähdytysteho on niin heikko, ettei se enää tunnu jäähdyttävän, on järjestelmä jo lähes tyhjä. Paineettomaan tai hyvin matalapaineiseen järjestelmään ei saa tehdä kylmäaineen täyttöä ennen kuin järjestelmä on koeponnistettu. Koeponnistuksella varmistetaan ettei kylmäaine pääse vuotamaan suoraan ympäristöön. Ilmastointijärjestelmän koeponnistus ja uudelleen täyttö laskutetaan erikseen.

Ilmastointijärjestelmien huoltoon ja korjauksiin vaaditaan lupa, sekä koulutus

Kaikkien kylmäainejärjestelmien huoltajien / korjaajien täytyy olla koulutettuja ja luvan omaavia. Me olemme suorittaneet pätevyyskoulutuksen ja olemme Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (TUKES):n hyväksymä kylmälaiteliike (ajoneuvot).

TUKESin hyväksymät toiminnanharjoittajat alla olevasta linkistä:

https://rekisterit.tukes.fi/fi/Urakoitsijat


Fixus laskulla maksat autohuollon joustavammin