Optimointi

Mitä optimointi tarkoittaa?

Sillä tarkoitetaan auton (moottorin) tietokoneen uudelleen säätämistä, jolla saavutetaan parempi hyötysuhde. Eli lisää tehoa, vääntöä ja pienempi polttoaineen kulutus.

Auton optimointi suoritetaan lähes kaikkiin autoihin diagnostiikkapistokkeen kautta, joissakin tapauksissa ohjainlaitteen päivitys vaatii ohjainlaitteen avaamisen.

TASO 1

Optimoinnin TASO 1 sisältää perus moottorinohjauksen muutokset, jolla saadaan laajempi vääntöalue ja korkeampi huipputeho. Laajempi vääntöalue mahdollistaa pienemmän polttoaineen kulutuksen ja vähentää vaihteiden vaihdon tarvetta. TASO 1 on aina turvallinen ohjelmistopäivitys.

Ohjelmissamme ei nosteta ahtopaineita kuin enintään 0,2bar. Ahtopaineen nosto ei ole oikotie onneen, päinvastoin. Liiallisella ahtopaineiden nostolla vaarannetaan moottorin mekaaninen kestävyys ja toiminnallisuus. Vaikka ohjelmointi ei näy katsastuksessa, niin autosta pitäisi mittauttaa tehot uudestaan.

TASO 2

Monista automalleista on markkinoilla useampi tehovaihtoehto, vaikka näissä autoissa on sama moottori. Samalla automallilla voi olla yli 5, samalla moottorilla varustettua, mutta eri teholukemilla olevia autoja. Tämä johtuu siitä, että niissä on hieman erilainen moottorinohjauksen ohjelmisto.

Tällaisten autojen kohdalla meiltä on saatavana myös TASO 2 ohjelmistopäivitys. Tällä päivityksellä saadaan sen mallin pienitehoisimmasta muutettua suuritehoisin.

(ei saatavana kaikkiin autoihin)

Pyydä tarjous optimoinnista

Tehomuutos esimerkki MB C200 CDI (W204)

Tehomuutos MB C 200CDI w204